Разбира се, че там, където Ви предлагат най-висока цена. В условията на ненапълно развит пазар обаче бихте могли да се окажете неприятно изненадани.

Доста от участниците на пазара са способни да Ви предложат в началото добра цена, а впоследствие сделката да се отложи, изтъквайки Ви всевъзможни обяснения. Това забавяне в някои случаи би могло да намали Вашия доход. А в случай че вече сте имали неблагоразумието да подпишете някакви договори или пълномощни без настъпило разплащане, може да се стигне до злоупотреби. Съветваме Ви преди да предприемете каквито и да било действия по продажбата на Вашите земеделски имоти, стриктно проверявайте фирмата, на която предстои да се доверите. От особено значение е от колко време въпросната фирма оперира на пазара, какви са отзивите на Ваши познати за нея и т.н.

Подписвайте нотариален акт или нотариално заверено пълномощно за продажба само след извършване на пълното договорено разплащане по банков път или в брой. Не оставяйте част от сумата да Ви се доплати по-късно, освен ако това изрично не е записано в нотариалния акт. Не се доверявайте на случайни физически лица – посредници, без да сте се информирали предварително за тяхната дейност.

Точният момент за продажба е строго индивидуален и зависи от Вашите потребности или виждания къде ще се вложат средствата от продажбата. Няма рецепта кога да продавате, но все пак по-изгодно е да го направите, ако получавания доход – рента е нисък – например под 5 % от предлаганата Ви цена за продажба. Можете да продадете земята си и на тези, които я обработват. Много често обаче се сключват сделки със собствениците на цени доста под пазарните, което би Ви ощетило. Освен това запомнете, че не сте длъжни да предложите земята си първо на тях.

Нашите препоръки са да сключите сделка при ясни условия и оптимална цена. За да сте сигурни, че ще получите адекватни оценка и съвет, се обърнете към нас. Част от екипа ни е специализиран в сделките със земеделски земи. Потърсете ни и ще Ви дадем професионални насоки и съдействие за всичко, което Ви интересува. И разбира се цената, която ще Ви предложим, ще Ви удовлетвори напълно.

Потърсете ни на телефон: 0888 933 244

Категории: Блог